Политики и выборы, Голосуйте свободно, Участвуйте в демократии, Голосуйте за перемены, Онлайн референдум
Christen-Democratisch en Vlaams

Geert Velghe is nieuwe voorzitter CD&V

Christen-Democratisch en Vlaams 40%

button ElectionsMeter.com

Lochristi - Geert Velghe is de nieuwe voorzitter van de CD&V Lochristi. HIj volgt Dirk Van Nieuwerburgh op, die de combinatie gemeenteraadslid/voorzitter niet meer ziet zitten. Velghe kreeg 90 % van de stemmen achter zijn naam.

Geert VelgheAfscheidnemend voorzitter Dirk Van Nieuwerburgh haalde diverse redenen aan waarom hij zich niet meer herverkiesbaar stelde. 'Sinds een promotie op het werk is de werklast enorm gestegen, vooral na een zware herstructurering van vorige zomer. Zoiets gaat ten koste van de vrije tijd'.

De combinatie van voorzitterschap en gemeenteraadslid blijkt toch vrij zwaar te zijn, waardoor ik ,gezien mijn beperkte tijd die ik erin kan investeren, voor beide eigenlijk niet genoeg tijd kon vrijmaken. Ik kies dus duidelijk om de komende 3 jaar meer tijd te steken in het inhoudelijk werk als gemeenteraadslid.

Minst belangrijke reden, maar toch het vermelden waard : Ik vind dat in het kader van de lijstvorming binnen 2 jaar de voorzitter niet direct een vooraanstaande rol op de lijst kan spelen. Aangezien ik de ambitie heb om mijn mandaat minstens te verlengen in 2012, vond ik dat ik mij niet opnieuw kandidaat kon stellen als voorzitter.


Ik ben 3 jaar voorzitter geweest en vond dit een leerrijke en leuke levenservaring. Als je dit echter goed wil doen, moet je er meer tijd kunnen in investeren dan ik het laatste jaar heb kunnen doen. Dit zal zeker nodig zijn in het kader van de lijstvorming in 2012.

Geert Velghe werd in 1985 bestuurslid van de CVP. In de periode 1988-1990 fungeerde hij als voorzitter CVP - sectie Wondelgem - Meulestede - Muide. Van 1991 tot 1993 ging Velghe aan de slag als CVP-jongerenvoorzitter. In 1994 raakte hij verkozen als gemeenteraadslid..Na een korte pauzewerd hij in 2004 OCMW-raadslid en fractieleider voor de CD&V.

In zijn maidenspeech trok Geert Velghe van leer tegen de Open-VLD meerderheid. 'Het is meer dan een perceptie. De hardnekkigheid waarmee men dossiers als Uyttenhove en het zeer dure sierteeltmuseum wil doordrukken is onbegrijpelijk. De Open-VLD pakt in haar krantje deze week uit met de melding dat de gemeente de afkoppelingskosten van de gescheiden riolering in de Beeweg zal betalen. Men vergeet er wel bij te zeggen dat dit een uitdrukkelijke eis van de CD&V was'.

Velghe stelde dat de CD&V met vas. beradenheid zal blijven werken voor een mooi en leefbaar Lochristi. 'Binnen 3 jaar kunnen, zullen en moeten we er opnieuw bij zijn'.

 

Source: Nieuwsblad.be (29.1.2010)


bibi -
Пометитьno spam

ElectionsMeter не несёт ответственности за содержание аргументов. Обращайтесь пожалуйста к изображаемому пользователю или автору аргумента. Каждый аргумент и каждый текст опубликованный на ElectionsMeter должен включать оригинальное имя автора со ссылкой на первоисточник. Пользователи обязаны иметь ввиду уведомления о нарушении авторских прав. Пожалуйста, прочитайте внимательно правила пользования сайтом.

Назад на опрос: > Belgium > Партии > Christen-Democratisch en Vlaams
 
load menu