Политики и выборы, Голосуйте свободно, Участвуйте в демократии, Голосуйте за перемены, Онлайн референдум
Håkan Juholt

Håkan Juholt vill framåt ‎

Håkan Juholt 45%

 

Det krävs att partiets mest aktiva ställer in sina nostalgiska käpphästar i stallet och låser med dubbla lås. Håkan Juholt vill framåt. Spärra inte hans väg med återställare. 

I dag gör Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt snabbesök i Kolmården och Norrköping. Nedslagen här i trakten ingår i den serie av förtroendebesök som Håkan Juholt utfäst sig att göra ute i arbetarrörelsens olika lokalorganisationer.

Partiledaren har ett stenhårt, nästan övermänskligt schema. De flesta andra skulle säkerligen ha tackat för kaffet och stigit av sitt uppdrag efter kritikstormen för några veckor sedan. Ingen av oss vet hur det kommer att sluta. Håkan Juholts kämparanda inger hur som helst respekt.

Det är dock viktigt att inte förlora perspektiven. Socialdemokratins problem stavas inte Håkan Juholt. Johannes Åman är ledarskribent på Dagens Nyheter och en förnuftig karl. I en ledarkommentar i går skrev Åman att ett mer grundläggande problem (än Juholt) ?är att partiet inte har några erfarenheter av hur förnyelse i opposition går till.?

Så är det. Erlander, Palme, Carlsson och Persson blev statsministrar samtidigt som de valdes till partiledare. Med regeringens och Sveriges bästa för ögonen förnyades partiet i takt med att regeringsansvaret krävde förnyelse och anpassning av politiken. Det var i högre grad regeringsinnehavet än någon särdeles sprudlande och vital idédebatt som gradvis utvecklade S till ett parti som var lika valbart för min farmor som vad det är för mig.

...

 

Av Widar Andersson

 

 

2011-10-26

Läs hela artikeln: www.folkbladet.se

2011-11-01


amalia -
Пометитьno spam

ElectionsMeter не несёт ответственности за содержание аргументов. Обращайтесь пожалуйста к изображаемому пользователю или автору аргумента. Каждый аргумент и каждый текст опубликованный на ElectionsMeter должен включать оригинальное имя автора со ссылкой на первоисточник. Пользователи обязаны иметь ввиду уведомления о нарушении авторских прав. Пожалуйста, прочитайте внимательно правила пользования сайтом.

Назад на опрос: > Sweden > Политики > Håkan Juholt
 
load menu