Политики и выборы, Голосуйте свободно, Участвуйте в демократии, Голосуйте за перемены, Онлайн референдум
Herman Van Rompuy

Van Rompuy fluit De Crem terug

Herman Van Rompuy 51%

button ElectionsMeter.com

België stuurt 150 bijkomende militairen naar Afghanistan. Dat heeft minister van Defensie Pieter De Crem woensdag aangekondigd na afloop van het kernkabinet. Volgens premier Herman Van Rompuy gaat het echter maar om 60 manschappen.

 

Hij kondigde aan dat België een tweede groep instructeurs (een zogenaamde Operational Mentoring and Liaison Team) naar Afghanistan stuurt voor de opleiding van het Afghaanse leger. Maar Van Rompuy stuurde de communicatie van De Crem in de loop van de dag bij. De regering stuurt volgens de regeringsleider geen 150, maar slechts 60 extra manschappen naar Afghanistan.

 

Twee extra F-16-vliegtuigen 

Het gaat volgens het kabinet-Van Rompuy enerzijds om 25 militairen die deel uitmaken van het operationele team dat wordt uitgestuurd omdat er twee extra F-16-vliegtuigen naar het Centraal-Aziatische land gaan. Het aantal F-16's in Kandahar, in het zuiden van Afghanistan, stijgt daardoor van vier naar zes. Anderzijds zijn er 35 militairen die ter plekke Afghaanse soldaten gaan ondersteunen en begeleiden. De militairen worden om de vier maanden afgelost, maar er zullen nooit meer dan 60 extra militairen ter plaatse zijn, aldus de premier. Er komt ook meer civiele hulp. voor Afghanistan, maar het budget dat daarvoor wordt vrijgemaakt, moet nog worden vastgelegd.

 

01/04/2009 18:23

source

8.4.09


alexasa -
Пометитьno spam

ElectionsMeter не несёт ответственности за содержание аргументов. Обращайтесь пожалуйста к изображаемому пользователю или автору аргумента. Каждый аргумент и каждый текст опубликованный на ElectionsMeter должен включать оригинальное имя автора со ссылкой на первоисточник. Пользователи обязаны иметь ввиду уведомления о нарушении авторских прав. Пожалуйста, прочитайте внимательно правила пользования сайтом.

Назад на опрос: > European Union > Политики > Herman Van Rompuy
 
load menu