Политики и выборы, Голосуйте свободно, Участвуйте в демократии, Голосуйте за перемены, Онлайн референдум
Jean-Marie Dedecker

Beaucourt of Verstrepen: dilemma voor Jean-Marie Dedecker

Jean-Marie Dedecker 45%

button ElectionsMeter.com

Het is een mooi circus, die partij van Dedecker. Al maanden doen rond de lijstvorming in Antwerpen de wildste verhalen de ronde, waarin allerlei bekende koppen de LDD-lijst komen bevolken. Vtm-anker Dany Verstraeten, acteur Guy Van Sande, LiDéoprichter Rudy Aernoudt: stuk voor stuk zijn ze genoemd.

 

Maar volgens bronnen binnen de partij is het wél in kannen en kruiken. Wij kunnen niet meer volgen. Wél zonneklaar is dat Jürgen Verstrepen in zijn partij behoorlijk onder vuur ligt. De man die een BV werd met tv-programma’s die op controverse dreven, is in zijn politieke loopbaan zelf een voortdurende bron van felle twisten. Eerst bij Vlaams Belang, en nu ook weer bij LDD. Een belangrijke aanleiding was zijn boek Zwart op Wit, waarin hij gehakt maakt van het VB en smeuïge details verstrekt over de vermeende liefdesaffaire van Frank Vanhecke en Marie-Rose Morel. Toen het boek verscheen, zou professor Boudewijn Bouckaert - de ideoloog van LDD en een man met veel invloed op Dedecker - zelfs het vertrek van Verstrepen hebben geëist. Bouckaert staat niet alleen. De LDD-aanhangers van Forza Flandria, een virtueel front van alle rechtse Vlaamse partijen, denken dat ze hun doel nooit kunnen bereiken met Verstrepen in hun rangen. Waarom zou het VB opnieuw in zee gaan met een deserteur die ook nog eens zwaar natrapt in zijn boek? Weg met die lastpak!

 

Tot nu toe heeft Jean-Marie Dedecker zijn kompaan van het eerste uur niet laten vallen. Maar de druk op Jean-Marie Dedecker is groot. Hij staat voor een dilemma. Als hij voor Verstrepen kiest als lijsttrekker in Antwerpen, dan is dat zeer tegen de zin van een belangrijke groep in zijn partij. Maar als hij besluit om Luc Beaucourt vooruit te schuiven, dan is de kans reëel dat Verstrepen die vernedering niet pikt en opstapt. Beide opties zijn weinig wenselijk. En dus wil Dedecker er nog enkele nachtjes over slapen. Of zou hij stiekem genieten van de gratis reclame in de media voor deze politieke thriller?

 

door Lex MOOLENAAR

27-3-09

original source

30.3.09


parass -
Пометитьno spam

ElectionsMeter не несёт ответственности за содержание аргументов. Обращайтесь пожалуйста к изображаемому пользователю или автору аргумента. Каждый аргумент и каждый текст опубликованный на ElectionsMeter должен включать оригинальное имя автора со ссылкой на первоисточник. Пользователи обязаны иметь ввиду уведомления о нарушении авторских прав. Пожалуйста, прочитайте внимательно правила пользования сайтом.

Назад на опрос: > Belgium > Политики > Jean-Marie Dedecker
 
load menu