Политики и выборы, Голосуйте свободно, Участвуйте в демократии, Голосуйте за перемены, Онлайн референдум
left right close

Agron Buxhaku

> Македония > Политики > Bashkimi Demokratik për Integrim > Agron Buxhaku
Agron Buxhaku хочет знать ваше мнение. Желает вашей поддержки и голоса. Голосуйте онлайн!
ДУИ/BDI
 
фото Агрон Буџаку

Агрон Буџаку - за

Македонски политичар и еден од основачите на ДУИ. | Macedonian politician and one of the co-founders of the DUI.
 NO! Агрон Буџаку

Агрон Буџаку - против

Нажмите, если Вы этого политика не поддерживаете. Скажите почему. / Click, if you do not support Agron Buxhaku. Say why.

Pезультаты онлайн выборов "Агрон Буџаку" в графике

graph
MAC: Претседателскиот кандидат на Демократска унија за интеграција, 52-годишниот Агрон Буџаку го смета својот роден Дебар за симбол на соживотот меѓу Македонците и Албанците, но и сите останати етникуми кои живеат во Македонија. Во периодот кога ДУИ учествуваше во власта како коалиционен партнер на сега опозициониот СДСМ, Буџаку беше потпретседател на Собранието и министер за транспорт и врски. Според официјалната биографија, ...
за33против   Во моето мислење (Agron Buxhaku) Агрон Буџаку е сосема добар политичар. На пример, затоа што ... (Ако сакам да пишувам зошто, го напишав тука), positive
за33против   Јас не се согласувам. (Agron Buxhaku) Агрон Буџаку е лош избор. На пример, затоа што ... (Ако сакам да пишувам зошто, го напишав тука), negative
Актуальная популярность
за Агрон Буџаку

Agron Buxhaku : Nous devons être nous aussi un peu plus auto


Quelques semaines avant la décision du Conseil européen concernant l'ouverture des négociations d’adhésion, l'ambassadeur de Macédoine en France, Agron Buxhaku, revient sur le processus de négociation d'adhésion de son pays à l'UE. Si l’Union a intérêt à maintenir sa porte ouverte aux pays des Balkans, les candidats à l’adhésion doivent, selon lui, travailler davantage à leur démocratisation. 01/03/2010 Source: www.euractiv.fr 2011-07-01


Буџаку: „Да нема етнички предрасуди“


Кандидатите за претседател на мартовските избори во Македонија се во засилен обид да им докажат на гласачите дека токму тие се вистинскиот избор за функцијата. Би Би Си разговараше со претседателскиот кандидат на Демократската Унија за Интеграција Агрон Буџаку кој вели дека ставот на Албанците кон Македонија се менува во ...


Агрон Буџаку преживеа инфаркт


Буџаку бил опериран на Клиниката за кардиохирургија каде му биле вградени два стента. По оперативниот зафат се чувствува добро. Тој вчера заедно со лидерот на ДУИ, Али Ахмети, требаше да патува во Брисел на средби со високиот претставник на ЕУ за надворешна и безбедносна соработка Хавиер Солана и еврокомесарот за ...


[TOP 4]

> Agron Buxhaku > Новости
 
agron budzaku, министерот агрон буџаку, argon budjaku, minister budjaku, агрон буџаку , аргон буџаку, agron budjaku, Agron Budzaku minister, Агрон Буџаку, АГРОН БУЏАКУ, агрон буџаку, agron budzaku biography, Agron Buxhaku Images и другие...
load menu