Политики и выборы, Голосуйте свободно, Участвуйте в демократии, Голосуйте за перемены, Онлайн референдум
left right close

Fatmir Besimi

> Македония > Политики > Bashkimi Demokratik për Integrim > Fatmir Besimi
Fatmir Besimi хочет знать ваше мнение. Желает вашей поддержки и голоса. Голосуйте онлайн!
ДУИ/BDI
 
фото Фатмир Бесими

Фатмир Бесими - за

Тековен Министер за евроинтеграции на Република Македонија. | A Macedonian politician and economist of Albanian ethnicity.
 NO! Бесими

Фатмир Бесими - против

Click, if you do not support Fatmir Besimi. Say why. / Фатмир Бесими

Pезультаты онлайн выборов "Фатмир Бесими" в графике

graph
MAC: Фатмир Бесими (албански Fatmir Besimi, р. 18 ноември 1975, Тетово) е тековен Министер за евроинтеграции на Република Македонија. Д-р Фатмир Бесими веќе втор пат е на чело на ресорот економија. Првиот пат во периодот до декември 2004 до јули 2006 и сега, од август 2008, како член на владиниот Кабинет на претседателот Груевски. Во меѓувреме работеше како економист во канцеларијата на Светска Банка во Косово. Во периодот од мај 2001 до октомври 2002 беше ...
за33против   Во моето мислење Фатмир Бесими (Fatmir Besimi) е сосема добар политичар. На пример, затоа што ... (Ако сакам да пишувам зошто, го напишав тука), positive
за33против   Јас не се согласувам. Фатмир Бесими (Fatmir Besimi) е лош избор. На пример, затоа што ... (Ако сакам да пишувам зошто, го напишав тука), negative
Актуальная популярность
за Фатмир Бесими

Aksidentohet ministri Fatmir Besimi


Shkup, 14 mars – Në një aksident komunikacioni që ka ndodhur sot pasdite, në udhëkryqin para Qeverisë, është lënduar ministri i Ekonomisë, Fatmir Besimi. Aksidenti ka ndodhur affër Qeverisë në Shkup, ndërmjet makinës së tij zyrtare, e drejtuat nga vozitësi i ministrit dhe një makine Fiat të një qytetari nga Shkupi. Lajmin për portalin Zhurnal e ka konfirmuar edhe zëdhënësi i Qeverisë Muhamet Hoxha. ... Mars 14, 2011 Lexo më ...


Интервју - Фатмир Бесими, министер за економија


Ние сме пазарна економија, значи инфлацијата е нешто што произлегува од пазарните сили на нашата економија. Министре деновиве во медиумите се актуелизираше темата за малите хидроцентрали, имено се пишува дека ,,Енерџи Зотер Бау,, бил заглавен во хартии. Дали може да се очекува за две години оваа компанија да ги изгради сите ...


Besimi meets German counterpart Bruederle


Economy Minister Fatmir Besimi visited Monday the Koblenz Chamber of Commerce and Industry and met his German counterpart Reiner Bruederle. Besimi briefed his German colleague on FYR Macedonia's economic reforms, reflected at the World Bank Doing Business report, which ranks the country among the tree best reformers in the world, the Ministry of Economy said in a press release. He congratulated Bruederle on Germany's success to deal with the financial turmoil. This is also favorable for FYR Macedonia as Germany is its second largest business partner, Besimi said. ...


[TOP 4]

> Fatmir Besimi > Новости
 
fatmir besimi devojka, On. Fatmir BESIMI, fatmir besimi cv и другие...
load menu