Политики и выборы, Голосуйте свободно, Участвуйте в демократии, Голосуйте за перемены, Онлайн референдум
left right close

Nano Ružin

> Македония > Политики > Nano Ružin
Nano Ružin хочет знать ваше мнение. Желает вашей поддержки и голоса. Голосуйте онлайн!
ЛДП
 
фото Нано Ружин

Нано Ружин - за

Mакедонски политичар, дипломат и универзитетски професор. | A Macedonian professor of political and social sciences.
 NO! Нано Ружин

Нано Ружин - против

Нажмите, если Вы этого политика не поддерживаете. Скажите почему.Click, if you do not support Nano Ružin. Say why.

Pезультаты онлайн выборов "Нано Ружин" в графике

graph
MAC: Нано Ружин (Скопје, 31 јули 1952) е македонски политичар, дипломат, универзитетски професор и поранешен амбасадор на Македонија во НАТО. Ружин е роден во Скопје на 31 јули 1952 година на родители Глигор и Стана. Неговото семејство потекнува од Валандово. Основно и средно училиште завшил во Скопје, факултет завршил во 1975 година во Белград. Политички науки, со претходна подготовка на пост-дипломските и докторските студии 1980-1983 завршил на ...
за33против   Во моето мислење Нано Ружин (Nano Ružin) е сосема добар политичар. На пример, затоа што ... (Ако сакам да пишувам зошто, го напишав тука), positive
за33против   Јас не се согласувам. Нано Ружин (Nano Ružin) е лош избор. На пример, затоа што ... (Ако сакам да пишувам зошто, го напишав тука), negative
Актуальная популярность
за Нано Ружин

ЛДП повика на обединување околу Нано Ружин


Либералдемократите вчера го промовираа поранешниот македонски амбасадор во НАТО, Нано Ружин, за претседателски кандидат на претстојните избори и побараа обединување на сите прогресивни сили во државата за поддршка на нивниот фаворит. Лидерот на ЛДП, Јован Манасиевски, во Ружин гледа личност околу која можат да се обединат ...


Ружин: НАТО ќе чека да се реши името


На самитот на НАТО во Лисабон што ќе се одржи во ноември оваа година не се очекуваат големи промени во однос на членството на Македонија ако не се реши спорот околу името. Вака смета поранешниот македонски амбасадор во НАТО, сега декан на Факултетот за политички науки на Универзитетот ФОН, Нано Ружин. Тој денеска ...


Nano Ruzin submits collected signatures to SEC


LDP presidential candidate Nano Ruzin submitted Wednesday signatures collected from citizens to the State Election Commission (SEC). Ruzin expects support from all citizens, because of his non-party affiliation. "I am Leo in the horoscope and the Macedonian Sun is my trademark. I expect the Sun to shine bright up to March 22, giving citizens the opportunity to come together and unite on our road towards EU and NATO", said Ruzin after submitting the signatures to SEC. He also announced meetings with UK and French ambassadors to Macedonia, Andrew Key and Bernard Valero respectively, on ...


[TOP 4]

> Nano Ružin > Новости
 
nano ruzin, професот Нано Ружин, nano ruzin -telefon adresse mazedonien, ruzin, socijalna politika nano ružin, nano ruzin socijalna politika, нано ружин кандидат за претседател, нано ружин синови и другие...
load menu