Политики и выборы, Голосуйте свободно, Участвуйте в демократии, Голосуйте за перемены, Онлайн референдум
left right close

Rizvan Sulejmani

> Македония > Политики > Bashkimi Demokratik për Integrim > Rizvan Sulejmani
Rizvan Sulejmani хочет знать ваше мнение. Желает вашей поддержки и голоса. Голосуйте онлайн!
ДУИ/BDI
 
фото Ризван Сулејмани

Ризван Сулејмани - за

Mакедонски политичар, заменик-министер за одбрана и министер за локална самоуправа. | A Macedonian politician.
 NO! Ризван Сулејмани

Ризван Сулејмани - против

Кликнете, ако не го поддржуваат Ризван Сулејмани. Кажете зошто. / Click, if you do not support Rizvan Sulejmani. Say why.

Pезультаты онлайн выборов "Ризван Сулејмани " в графике

graph
MAC: Ризван Сулејмани (албански: Rizvan Sulejmani; Љубин, Скопско, 8 јануари 1957) е македонски политичар, поранешен пратеник на ПДП, заменик-министер за одбрана и министер за локална самоуправа во Владата на СДСМ и на ДУИ и директор на Институтот за политички и мултикултурни студии. Биографија Сулејмани е роден на 8 јануари 1957 година во Скопско Љубин. Дипломирал на Електротехничкиот факултет во Скопје, а магистрант е на Европски интеграции и ...
за33против   Од мојата перспектива, Ризван Сулејмани е многу добар политичар. Јас го поддржувам / неа!, positive
за33против   Јас сум против Ризван Сулејмани ! Јас не се согласувам со неговите политички ставови. Сакам тој да си замине далеку од политиката!, negative
Актуальная популярность
за Ризван Сулејмани

Ризван Сулејмани


Ризван Сулејмани:НаМакедонија итреба длабока дебата на сите нивоа Во Република Македонија имаме два спротивни феномени. Првиот е културниот шок, кој доаѓа како тенденција на еманципирањето и урбанизацијата на Албанците и, вториот, политичката траума, како реакција на она што се подготвува како антиполитика против овој ...


Rizvan Sulejmani


Rizvan Sulejmani: MACEDONIA NEEDS PROFOUND DEBATE AT ALL LEVELS There are two opposed phenomena in Republic of Macedonia. The first one is the cultural shock coming as a tendency of emancipation and urbanization of the Albanians, and the second one, the political trauma, as a reaction of what is preparing as a anti-policy against this phenomen. I would like to say that a lot of definitions have been presented here on what is the political culture. It was said that it is a relation of the individual towards institutions, relation of the individual towards the country, a relation of the ...


Sulejmani: Serbia të evitojë ndikimet nga Kisha Ortodokse


Serbia nuk e ka kapërcyer ende akoma procesin e ç-millosheviqizmit. Kështu shprehet analisti politik Rizvan Sulejmani sipas të cilit, në zhvillimet e fundit në veriun e Kosovës ka gisht edhe Kisha Ortodokse Serbe por edhe struktura jo-politike me ndikim të madh në politikë. Megjithatë zhvillimet në veriun e Kosovës nuk paraqesin rrezik për Maqedoninë, por situata duhet vëzhguar me kujdes dhe duhet të punohet më shumë në stabilitetin e brendshëm, konstatuan pjesëmarrësit në ...


[TOP 4]

> Rizvan Sulejmani > Новости
 
rizvan sulejmani makedonija, rizvan sulejmani biografia и другие...
load menu