Политики и выборы, Голосуйте свободно, Участвуйте в демократии, Голосуйте за перемены, Онлайн референдум
left right close

Socijaldemokratski sojuz na Makedonija

> Македония > Партии > Socijaldemokratski sojuz na Makedonija
Socijaldemokratski sojuz na Makedonija хочет знать ваше мнение. Желает вашей поддержки и голоса. Голосуйте онлайн!
 
фото  СДСМ

СДСМ - за

Социјалдемократски сојуз на Македонија (СДСМ) | Social Democratic Union of Macedonia (SDSM)
 NO! СДСМ

СДСМ - против

Нажмите, если вы не поддерживаете их. Скажите, почему. / Click, if you do not support the SDSM. Say why.

Pезультаты онлайн выборов "СДСМ" в графике

graph
MAC: Социјалдемократскиот сојуз на Македонија или кратко СДСМ е една од најголемите политички партии во Македонија. Партијата е формирана на 21 април 1991 и е наследничка на Сојузот на комунистите на Македонија. СДСМ е полноправна членка на Социјалистичката Интернационала и асоцијативна член на Партијата на европските социјалисти. СДСМ е партија со социјалдемократска ориентација и е дел од левиот политички блок во земјата. Лидер: ...
за33против   Јас јасно го поддржат. Социјалдемократски сојуз на Македонија (SDSM) е сосема добра партија. На пример, поради тоа што ... (Ако сакам да пишувам зошто добро е, го напишав тука), positive
за33против   Јас сум остро се спротивстави. Социјалдемократски сојуз на Македонија (SDSM) е прилично лош избор. На пример, поради тоа што ... (Ако сакам да пишувам зошто се е лошо, го напишав тука), negative
Актуальная популярность
за СДСМ

SDSM's plan for unrest leaked to police, media


The documents were sent by the Central Committee of SDSM to all of their community organizations, in which precise instructions are given to implement a dark scenario of Branko Crvenkovski and Radmila Sekerinska during the elections on Sunday, June 5. Concerned SDSM staffers have leaked documents to the police and the Macedonian media outlining plans for unrest and chaos on June 5th. The documents were sent by the Central Committee of SDSM to all of their community organizations, in which precise instructions are given to implement a dark scenario of Branko Crvenkovski and Radmila ...


AntiCorruption Office: A1 Donated 6.9 M Euros to SDSM ‎


A1 and the SDSM are in hot water after the Anticorruption commission stated in a press conference it will press charges against both the TV station and the SDSM party for as they stated "A1 donated 6.9 million euros to the SDSM during the election campaign, 1.5 million more than allowed by law". During the election campaign A1 advertised SDSM commercials totaling 13 hours, 53 minutes and 35 seconds. This means the SDSM owes A1 TV 430.239.855 denars, or nearly 7 million euros. A1 has so far received only 6.531,300 denars, or 106,000 euros. Things get cloudy as A1 in its financial report to ...


СДСМ - „Економист“ ги објави зделките на ВМРО ДПМНЕ ...


Опозициската СДСМ на прес конференција објави дека лондонски „Економист“ пишува за „сомнителните трансакции констатирани од реномирана консултантска фирма за приватизацијата на македонскиот телеком во 2001.“ „На неа стои потписот на Никола Груевски, која што сериозно претендира да стане една од ...


[TOP 4]

> Socijaldemokratski sojuz na Makedonija > Новости
 
load menu