Политики и выборы, Голосуйте свободно, Участвуйте в демократии, Голосуйте за перемены, Онлайн референдум
left right close

Trajko Veljanovski

> Македония > Политики > VMRO–DPMNE > Trajko Veljanovski
Trajko Veljanovski хочет знать ваше мнение. Желает вашей поддержки и голоса. Голосуйте онлайн!
ВМРО-ДПМНЕ
 
фото Трајко Вељаноски

Трајко Вељаноски - за

Македонски правник и политичар. | A Vice president of Macedonia and Speaker of the Parliament.
 NO! Трајко Вељаноски

Трајко Вељаноски - против

Кликнете ако не го поддржуваат Trajko Veljanovski. Кажете зошто. / Click, if you do not support Trajko Veljanovski. Say why.

Pезультаты онлайн выборов "Трајко Вељаноски " в графике

graph
MAC: Трајко Вељаноски (р. 2 ноември, 1962 во Дебарца) е правник и политичар и осми по ред Претседател на Собранието на Република Македонија. Должноста ја врши од 2008 година. Член е на ВМРО-ДПМНЕ. Во собранието ги врши и должностите како претседател на Комисијата за уставни прашања и шеф на Делегација на Собранието на Република Македонија во Интерпарламентарната унија. Политичка кариера Своето политичко ангажирање Трајко Вељаноски го ...
за33против   Од мојата перспектива, Trajko Veljanovski е многу добар политичар. Јас го поддржувам / неа!, positive
за32против   Јас сум против Trajko Veljanovski! Јас не се согласувам со неговите политички ставови. Сакам тој да си замине далеку од политиката!, negative
Актуальная популярность
за Трајко Вељаноски

Вељаноски: Не сме обесхрабрени од недобивањето датум за преговори


И покрај долгогодишниот кандидатски статус и недобивање датум за почеток на преговорите за членство во ЕУ и покрај недобивањето членство во НАТО, Македонија без обесхрабрување ќе продолжи да ги спроведува потребните реформи и обврски, пред с`, заради своите граѓани, а и за да биде конкурентна, и политички и економски. ...


[TOP 4]

> Trajko Veljanovski > Новости
 
load menu