Политики и выборы, Голосуйте свободно, Участвуйте в демократии, Голосуйте за перемены, Онлайн референдум
left right close

Zoran Jolevski

> Македония > Политики > VMRO–DPMNE > Zoran Jolevski
Zoran Jolevski хочет знать ваше мнение. Желает вашей поддержки и голоса. Голосуйте онлайн!
ВМРО-ДПМНЕ
 
фото Зоран Јолевски

Зоран Јолевски - за

Македонски дипломат и амбасадор во Соединетите Американски Држави. | A Macedonian diplomat and the ambassador to the USA.
 NO! Зоран Јолевски

Зоран Јолевски - против

Click, if you do not support Zoran Jolevski. Say why. / Зоран Јолевски

Pезультаты онлайн выборов "Зоран Јолевски" в графике

graph
MAC: Д-р Зоран Јолевски (Скопје, 16 јули 1959 година) е македонски дипломат и амбасадор на Република Македонија во Соединетите Американски Држави. Во ноември 2008 година, тој беше назначен за главен преговарач на спорот за името на Македонија. Неговите канцеларии се наоѓаат во Амбасадата на Македонија во Вашингтон. Тој докторирал за меѓународната економија на Универзитетот "Св. Кирил и Методиј "од Скопје. Тој беше генералниот секретар на ...
за34против   Во моето мислење (Zoran Jolevski) Зоран Јолевски е сосема добар политичар. На пример, затоа што ... (Ако сакам да пишувам зошто, го напишав тука), positive
за32против   Јас не се согласувам. (Zoran Jolevski) Зоран Јолевски е лош избор. На пример, затоа што ... (Ако сакам да пишувам зошто, го напишав тука), negative
Актуальная популярность
за Зоран Јолевски

Зоран Јолевски: Подготвени сме за нова рунда разговори


Македонија е подготвена да влезе во новата рунда разговори за да се најде заемно прифатливо решение за името, изјави македонскиот амбасадор во САД, Зоран Јолевски, по најавите дека по речиси едногодишна пауза, на 9 февруари ќе се одржи нова средба во Њујорк на посредникот Метју Нимиц со преговарачите на Грција и на Македонија - ...


Зоран Јолевски, акредитиран за прв нерезидентен амбасадор во


Амбасадорот на Република Македонија во САД Зоран Јолевски вчера му ги предаде акредитивните писма на претседателот на Соединетите Мексикански Држави, Фелипе Калдерон, со што стана првиот македонски нерезидентен амбасадор во Мексико. На церемонијата, што се оддржа во претседателската палата во Мексико Сити, соопшти ...


Fyrom » Nuovo negoziatore macedone per il nome?


Skopje - La FYR Macedonia potrebbe avere un nuovo mediatore per la controversia del nome, o in alternativa Zoran Jolevski continuerà a sedersi al tavolo dei negoziati con Vassilakis e Nimetz. La cosa certa è che fino a questo Capodanno l'Ambasciatore macedone rimarrà definitivamente negli Stati Uniti, visto che a causa delle elezioni, Jolevski ha ottenuto alcuni mesi in... 14.06.2011 Lexo më shumë: osservatorioitaliano.org 2011-07-01


[TOP 4]

> Zoran Jolevski > Новости
 
meter zoran, трајковски/зоран јолевски, зоран јолевски, зоран јолевски, Зоран Јолевски нов амбасадор во САД, зоран јолевски нов амбасадор во сад, амбасадорот на сад вотерс, images of zoran jolevski и другие...
load menu